Når uheldet er ude

Her kan du læse om de forskellige trin i en forsikringsskade - i eksemplet en rør-/vandskade, hvor der er sket opfugtning af bygningen.

Skadestop

Skadestop udføres typisk af håndværkeren og kan f. eks. være at lappe et hul i taget, afdække et opbrudt vindue eller reparere et akut rørbrud.
I nogle få tilfælde er skadestop ikke dækket af forsikringen, så spørg vores håndværkstaksator om dit skadestop er dækket.

Fugtrapport

Hvis nødvendigt, udføres en fugtmåling. Målingen skal afdække, om der er behov for at demontere opfugtede bygningsdele (lofter, gulve osv.) og for at fastslå, om der skal opstilles affugtere. Fugtmålingen udføres af specialiserede virksomheder, også kaldet skadeservice.

Demontering

Demontering udføres ud fra anbefalingerne i fugtrapporten. Demontering kan foretages af enten os eller skadeservice afhængig af omfanget. Du vil få besked om dette, når fugtrapporten er udfærdiget. Har du spørgsmål til forløbet kan du altid kontakte vores håndværkstaksator.

Affugtning

Affugtningstiden varierer afhængigt af fugtniveauet og der kontrolmåles typisk hver 14. dag af skadeservice. Det er også typisk i denne periode, at du vil få besøg af en håndværkstaksator fra Renovo, som vil vurdere omkostningerne til forsikringsselskabet. Så snart skadeservice melder til os, at der er tørt, kan vi planlægge genopbygningen.


Genopbygning

Når forsikringsselskabet har godkendt vores opgørelse, aftaler du genopbygningen med din håndværkstaksator. Din håndværkstaksator har et team af dygtige håndværkere klar til udbedring af din skade. Håndværkstaksatoren kan ligeledes aftale meromfang med forsikringsselskabet, hvis det bliver nødvendigt. Du kan dog også benytte dig af din egen håndværker eller - i visse tilfælde - selv udbedre skaden imod en kontant erstatning – dette kan du aftale direkte med din håndværkstaksator.

Ønsker du opdateringer af dit hjem ?

Mange vælger at få opdateret hjemmet i forbindelse med genopbygningen og anvende hele eller dele af erstatningen til dette. Det kan være f.eks. til et andet gulv, et nyt badeværelse eller opdatering af køkkenet.
Hør din håndværkstaksator om dine muligheder.

Særligt for ejerskifteforsikringen

Efter besigtigelsen udarbejder vi en rapport med en byggeteknisk vurdering af det anmeldte forhold. Det er forsikringsselskabet der afgør, om din skade er dækket og du hører direkte fra dem, når de har afgjort, om forholdet anerkendes som en dækningsberettiget skade.

Skal forholdet udbedres, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe med vores team af dygtige håndværkere.

Ordliste

Afskrivninger

Visse bygningsdele kan være omfattet af afskrivning og det betyder, at erstatningen reduceres afhængig af bygningsdelens alder. Afskrivninger anvendes ofte på bygningsdele, som har en begrænset levetid, f.eks. hegn, tagpaptage og plasttage.
Du kan se i dine betingelser, om der er afskrivninger – ofte i et særskilt afsnit med afskrivningstabeller.


Selvrisiko

Selvrisikoen er den del af en skade, som man selv skal betale. Er den samlede skade mindre end din selvrisiko, er der således ingen forsikringsdækning.
I mange tilfælde vælger man som kunde selv, om man ønsker en selvrisiko på sin forsikring og hvor høj, den skal være. Jo højere selvrisiko, jo lavere bliver prisen på forsikringen.

Selvrisikoen opkræves i fleste tilfælde af forsikringsselskabet ved skadens afslutning. Hvis du har samlet dine forsikringer hos det samme forsikringsselskab, opkræves du typisk kun for en selvrisiko, selvom der er dækket fra flere forsikringer, f.eks. både husforsikringen og indboforsikringen ved indbrud.


Skybrud

Din forsikring dækker normalt skader efter skybrud. Det gælder f.eks. hvis der presses vand op af toilettet eller ind gennem kældervinduerne.
For at et regnvejr kan kaldes et skybrud, skal der falde mindst 15 mm nedbør på en halv time eller over 30 mm på 24 timer. Det er derfor meget vigtigt, at du er forberedt på store mængder regnvand, og at vandet kan ledes væk fra dit hus og dine ejendele.

Det er din pligt at sørge for, at din afløb virker og følgende vandskader efter skybrud dækkes normalt ikke af forsikringsselskaberne:
- Skader, som kunne være undgået, hvis ejendommens afløb havde været i orden
- Skader, som kunne være undgået, hvis ejendommen havde været ordentligt vedligeholdt
- Skader forårsaget af en længerevarende påvirkning, fx kraftig regn (ikke skybrud) over en længere periode
- Skader på haveanlæg og bed
Desuden vil skader fra stormflod – dvs. skader fra hav, søer eller åer, som løber over – ikke altid være dækket af din forsikring. Er de ikke det, har du mulighed for at søge dækning fra Naturskaderådet inden for to måneder efter, at skaden er sket.


Udstrømning

Skal være pludselig, dvs. at skade forårsaget af dryp eller udsivning af væske over et længere tidsrum, ikke er dækket.


Udvidet vandskade

De fleste forsikringsselskaber tilbyder en tillægsdækning, der udvider den almindelige dækning til også at dække udsivning fra synlige installationer, skade efter fygesne, almindelig nedbør, der trænger ind i bygningen, samt opstigning/indstigning af kloak- og grundvand efter almindeligt regnvejr.
Dækningen er et godt supplement til basisdækningen, der f.eks. ikke dækker skader efter almindeligt regnvejr og det er tilrådeligt at kontrollere, om man har de ønskede dækninger.


Kunderne har ordet

Vi spørger løbende vores kunder om feedback på deres oplevelser hos os. Du kan læse nogle af tilbagemeldingerne her:

Kristoffer T.

Renovo tog sig af vores forsikringssag og stod for tømrer-arbejdet i opgaven. Hele vejen igennem var de nemme at kommunikere med, og tømreren (Nicklas fra Michaels team) leverede ekstraordinær god service og super godt håndværk.

Vi var meget glade for at ende en uheldig/ærgerlig forsikringssag på denne måde!

Manja N

Efter en vandskade jeg havde i mit køkken, har jeg fået en helt fantastisk behandling af Renovo Forsikringsservice. Sokler, fodpaneler og gulv skulle skiftes, og det har helt igennem været en smertefri proces m. god kommunikation, tider der blev overholdt og et super flot slut resultat af mit køkken.
5. stjerner herfra :-)

Camilla K

En fuldstændig fantastisk og sindssyg god service Renovo yder! De er så menneskelige og dygtige til deres arbejde, og vil helt sikkert en anden gang bruge Renovo! Deres arbejde er i top ! Fantastiske medarbejde og en chef som yder udover det sædvanlige!
Tusind tak for den bedste oplevelse med Jer.
En kæmpe anbefaling herfra!

Lars O

På ejerforeningens vegne skal jeg rose Renovo Forsikringsservice for godt og veludført arbejde på vores 2 seneste bygningsskader. De udførende håndværkere var flittige og udførte et godt stykke arbejde uden gener for vores færdsel i ejerforeningen.

Christina M

Kan man give 7 stjerner?
Jeg havde besøg af Ole fra Renovo. Og sikken fornøjelse!
Grundig, høflig, venlig, fagligt dygtig og empatisk. Jeg sagde det til ham da han var her, men her kommer det også lige offentligt: alle burde ha' en Ole.
Tak!

Thomas N

Intet mindre end 5 stjerner. De har været super dygtige og kompetente, jeg har intet dårligt at sige om dem.
Peter Sørensen som har stået for hele opgaven har været god til at få det hele til at spille, og dem som han har sendt ud til os har også været virkelig dygtige, og har gjort deres arbejde til UG+!...
De er ihvertfald et firma som tænker på deres slut bruger, og det er ikke sidste gang vi bruger dem!
Endnu engang super mange tak for en kanon service!

Benjamin G

Enorm god oplevelse fra første møde med projektkoordinator til opgaven afsluttes. Alle aftaler blev overholdt til punkt og prikke, og serviceniveauet kunne ikke blive bedre. Dialog med teamet af tømre, murer og maler var perfekt. Også deres tålmodighed med to små børn rendende rundt er værdsat. Jeg kan ikke sætte en finger på resultatet. Det er som at der aldrig har været en skade. Kæmpe anbefaling!

Karina

Her fik vi faktisk en glædelig overraskelse i håndværker “kaosset” aftaler bliver overholdt, han er imødekommende og sidst og vigtigst, går han derfra med sikkerhed at alt er i orden. Hele holdet bag vores reetablering af køkken enheder, elektricitet og generel håndværksmæssig service. var simpelthen bare lige i skabet 🙂 Selv hvis man har spørgsmål efterfølgende er han sød og imødekommende til at hjælpe. Kun de bedste anbefalinger herfra 👌👌

Poul

Renovo har fra start til slut gjort et meget fint stykke arbejde.Yderst profesionele medarbejdere hele vejen igennem.Det har virkeligt været en fornøjelse at oplev virkelig dedikerede håndværkere.
Så helt igennem supertilfredse er både Kirsten og jeg.

Rasmus

I forbindelse med vandskade i vores stue og entré, har vi haft Renovo ude og udbedre skaden.
Alle aftaler er blevet overholdt, de folk som har kommet i vores hus har været meget kompetente og dygtige, flot arbejde.
En særlig ros skal lyde til Casper Maler, som kørte i team med tømmeren - Stor fornøjelse.

Anne Marie

Er hele vejen fra de 1 februar - til 4 april i forbindelse med lidt større vandskade, omfattende nedtagning af skorsten- reparation af træloft, nedtagning og skiftning af gipsloft- ny isolering og endelig malerarbejde blevet behandlet rigtig fint.
Jeg har kun mødt yderst fagligt kompetente og meget servicemindede folk hele vejen rundt fra Renovo.
Kan varmt anbefale dette firma.

Margit

Hold da op… nogle gode håndværkere (Victor og Anders). Kommer til tiden, laver så flot arbejde.
Hele vores proces med råd i kolonihaven er gået gnidnings løst. Lige fra besigtigelse til slut. Alle er super professionelle i det firma.
Tak herfra Margit

Silke

Vi har fået lavet en vandskade på vores badeværelse, hvor der skulle skiftes loft og isolering.
Vi har fået det flotteste troldtekt loft op og har oplevet nogle meget behagelige og dygtige håndværkere, der har været søde til at involvere os i processen hele vejen.
Vi kunne bestemt godt finde på at bruge Renovo til fremtidige opgaver.

Jens A

Renovo har i en forsikrings sag stået for udbedringen af skader på badeværelse. Samtlige ansatte håndværkere på sagen, fra det indledende syn til både tømrer, maler og elektriker, har udført et perfekt arbejde hver for sig. Der er mødt punktligt efter individuelle aftaler, og fuldkommen rengjort efter hvert stadie - fra nedtagning frem til endelig afslutning og finish.

Lasse

Vi overtog et hus, hvor sælger efterlod en vandskade i køkkenet.
Vi var så heldige at Renovo fik sagen. Hele vejen i gennem forløbet har der været fremragende kommunikation og klare aftaler der er overholdt. Arbejdet er supergodt og veludført. Det har været rigtig nemt med en fast kontaktperson, som har stået for det hele.
Vi kan på det varmeste anbefale Renovo.

Inge

Renovo har styr på tingene. De fastlagte aftaler overholdes til punkt og prikke. De 2 håndværkere der har renoveret vores køkken er punktlige og omhyggelige.
Meget fint arbejde.